Aankondiging 29 mei 2019

over Den Haag en haar inwoners in de Tweede Wereldoorlog

Aankondiging 29 mei 2019

20 mei 2019 0

De werkgroep Den Haag in de Tweede Wereldoorlog komt op woensdag 29 mei bij elkaar om kennis uit te wisselen en elkaar te helpen.

Bij de tweede bijeenkomst van de werkgroep zal Bob Coret een presentatie geven over zijn onderzoek naar een tweetal Hagenaars in de Tweede Wereldoorlog.

Hoeveel mannen en vrouwen werden er vanuit Den Haag afgevoerd in de periode april 1944 – september 1944 door de Arbeidscontroledienst (ACD)? Dit was één van de vragen die naar boven kwamen tijdens het onderzoek naar Willem Hermanus Brizee en zijn neef Franciscus Arnoldus Blauw. De twee mannen worden opgepakt op 28 augustus 1944, waarschijnlijk in de Boekhorststraat, en komen respectievelijk in Ravensbrück en Neuengamme om het leven. De bronnen die de reconstructie van de “reis” van deze twee Hagenaars mogelijk maken, blijven in de presentatie door Bob Coret niet onbenoemd.

Ben je ook geïnteresseerd in Den Haag in de Tweede Wereldoorlog? Neem deel aan de werkgroep, meld je aan!