Bijeenkomst 29 mei 2019

over Den Haag en haar inwoners in de Tweede Wereldoorlog

Bijeenkomst 29 mei 2019

30 mei 2019 0

Vanmiddag heeft Bob Coret een presentatie gegeven over de “reis” van twee Hagenaars naar Ravensbrück en Neuengamme. Aan de hand van de documenten die hij in de archieven aantrof heeft hij kunnen reconstrueren wat er met Willem Hermanus Brizee (1914-1945) en Franciscus Arnoldus Blauw (1919-1945) gebeurd was. Nadat ze op 28 augustus 1944 in Den Haag waren opgepakt werden ze met een groep lotgenoten op de arrestantenbewaarplaats aan het Lyceumplein (nu Louis Couperusplein) ingesloten. Het onderzoek gaat her en der de diepte in om de context beter te begrijpen, zoals de arbeidsinzet en krijgsgevangenschap.

Er is weinig te vinden over individuele personen, daarom ben ik de groep gaan volgen.”

Zo heeft Bob Coret veel over Brizee en Blauw terug gevonden en daarmee de lege plek in het familieverhaal (want er werd door de nabestaanden aan de Brizee kant nooit over gesproken) kunnen vullen.

Downloaden (PDF, 2.07MB)