Bijeenkomst 29 april 2021

over Den Haag en haar inwoners in de Tweede Wereldoorlog

Bijeenkomst 29 april 2021

14 mei 2021 0

Deze keer is er geen presentatie, maar volop de gelegenheid om te praten over onderzoeken en vraagstukken die de werkgroep-leden bezig houden: gefingeerde namen van daders in publicaties; administratieve fouten in (transport)lijsten; gekleurde getuigenissen in CABR rapporten; het vinden van bronnen, processtukken of personen; het herdenken van slachtoffers.

“met gedenkstenen worden herinneringen levendig gehouden”

De wegen van de werkgroep-leden kruisen elkaar zo nu en dan. Ieder werkt aan eigen onderzoek, maar dan blijkt dat het over dezelfde mensen gaat, zoals de omgekomen leerlingen van de Haagse Daltonschool. Just de Leeuwe heeft de geschiedenis van de gedenksteen beschreven.

De onthulling van de gedenksteen in de Daltonschool, 6 november 1946.  Nederlandsch Fotobureau, Collectie Haags gemeentearchief