Bijeenkomst 29 juni 2021

over Den Haag en haar inwoners in de Tweede Wereldoorlog

Bijeenkomst 29 juni 2021

6 juli 2021 0

Vanmiddag praten we elkaar bij over de dingen die ons bezig houden en wisselen we nieuws uit. Lucie Beaufort vertelt over de Stichting Vergeten Slachtoffers die het onderzoek naar de psychiatrische inrichtingen in 1940-1945 heeft uitbesteed aan het NIOD. Bob Coret geeft informatie over documenten van archiefinstellingen die worden ontsloten. En er komen nog andere onderwerpen aan bod.

“wat leert de geschiedenis ons vandaag?”

Verder evalueren we de activiteiten van de werkgroep, die inmiddels ruim twee jaar actief is. De diversiteit van de groep is groot, er zijn verschillende en gedeelde interessegebieden die tot samenwerkingsverbanden kunnen leiden. Carla van Beers noteert de punten die extra aandacht vragen.