Bijeenkomst 29 april 2022

over Den Haag en haar inwoners in de Tweede Wereldoorlog

Bijeenkomst 29 april 2022

13 mei 2022 0

Adriënne Baars zoekt de verhalen van de mensen die naar de concentratiekampen zijn gestuurd, om zo de lijsten die beschikbaar zijn op Oorlogslevens.nl en de websites van de oorlogsgravenstichting en het Joods monument aan te vullen met waardevolle informatie.

“hoe kijk je -direct of net na of langer geleden- naar ervaringen”

Tijdens deze bijeenkomst vertelt ze, aan de hand van een geborduurde zakdoek met namen, over de solidariteit van vrouwen in het Oranje Hotel.  Ze onderzoekt het lot van de vrouwen die vanuit deze gevangenis naar Ravensbrück getransporteerd zijn, zodat dit opgenomen kan worden in de geschiedschrijving.

Zakdoek waar de vrouwen hun namen op borduurden in het Oranjehotel