Aankondiging 29 juni 2020

over Den Haag en haar inwoners in de Tweede Wereldoorlog

Aankondiging 29 juni 2020

21 juni 2020 0

Historica en beeldend kunstenaar Astrid Dekkers vertelt over het begrip nivellering en de vraag “Hoe schrijf je over daders en slachtoffers?” In het boek ‘Oorlogsouders’ van Isabel van Boetzelaer uit 2017 zaten grote historische onjuistheden. Desondanks werd het boek volop aangeprezen in de media, waarna met ingezonden brieven vanuit diverse hoeken protest werd aangetekend.

In 2018 publiceerde de schrijfster Chaja Polak haar boek ‘De man die geen hekel had aan joden’. Haar ouders werden in Rijswijk gearresteerd door het commando onder leiding van de Willem van Boetzelaer, lid van de Waffen-SS en vader van Isabel. Er kwam een herziene editie van  ‘Oorlogsouders’ maar de kwestie is nog niet afgelopen.