Aankondiging 29 november 2020

over Den Haag en haar inwoners in de Tweede Wereldoorlog

Aankondiging 29 november 2020

3 november 2020 0

Willem Marchée vertelt over een tragische familiegeschiedenis die zich onder meer in het Haagse Bezuidenhout heeft afgespeeld. Het laat zien hoe familieleden door de gebeurtenissen in de oorlog op een afschuwelijke manier uiteen worden gedreven. Het gezin Schippers verliest door verschillende goede en verkeerde keuzes drie kinderen.

Een herdenkingsplaquette van de hockeyclub Klein Zwitserland (foto: Willem Marchée)

In dit verhaal speelt een aantal tot nu toe onbekende Haagse verzetslieden een belangrijke rol. Zij hebben opmerkelijk werk verricht zoals het verzorgen van bonkaarten voor onderduikers en het over de Noordzee helpen van Engelandvaarders en geallieerd luchtmacht personeel.